Mască fresh cu căpşuni
Mască fresh cu căpşuni

Vrei să ai un ten neted, luminos şi mereu plin de viaţă? Daca DA, deschide frigiderul şi alege cea mai coaptă căpşună cu care te poţi răsfăţa în acest weekend. Te voi învăța cum să faci o mască fresh cu căpşuni.

Am promis că revin cu o reţetă simplă ce are ca ingredient principal căpşunile şi iată ce a ieşit. Este o reţetă pe care eu o fac de mai mult de 4-5 ani, sub diverse combinaţii, pentru că îmi place să încerc şi reţete noi, iar azi o să pregătesc o reţetă cu a căror ingrediente poţi jongla în funcţie de tipul de ten.

Eu am combinat o căpşună foarte coaptă cu pudră de ananas şi sâmburi de caise măcinaţi (care se găsesc la Bebe Tei).

De ce am ales această combinaţie? Pentru că este perfectă dacă ai tenul încărcat şi tern. Cele trei ingrediente alese realizează o exfoliere blândă, dar eficientă a pielii şi o lasă moale şi catifelată. Aş putea spune că este o combinaţie între un peeling enzimatic şi un scrub abraziv şi poate fi cumva adaptată fiecărui tip de ten în parte.

 • Dacă ai un ten foarte gras, cu pori deschişi și puncte negre, exces de sebum, poţi incerca această combinaţie.
 • Daca ai un ten mai uscat sau sensibil şi chiar cu coşuri, ar trebui să renunţi la sâmburii de caise măcinaţi, tocmai pentru a nu sparge coşurile sau a sensibiliza mai mult pielea.

În plus, căpşunile au foarte multe beneficii, atât pentru sănătatea noastră, în general, cât şi pentru sănătatea pielii:

 1. sunt pline de antioxidanţi şi vitamina C, care luptă împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi.
 2. conţin acid folic, ce stimulează regenerarea celulară şi fibre, care ajută digestia şi stimulează eliminarea toxinelor din organism.
 3. au proprietăţi anti-inflamatorii și astringente (diminuând astfel cearcănele).
 4. conţin acid salicilic, fiind indicate tenului cu coşuri.
 5. încetinesc procesul de îmbătrânire, diminuând vizibilitatea liniilor fine și a ridurilor.
 6. contribuie la protejarea pielii de efectele negative ale razelor UV.
 7. prin conţinutul de acizi, îndepărtează eficient celulele moarte de la suprafaţa pielii.
 8. controlează excesul de sebum si astfel şi apariţia coşurilor
 9. oferă luminozitate pielii şi diminuează petele, prin conţinutul de acid elagic.

Reţeta prezentată mai sus poate fi modificată astfel. Poţi scoate pudra de sâmburi de caise şi amesteci căpşuna pasată cu pudra de ananas. Dacă este foarte coaptă, va trebui să adaugi mai multă pudră, pentru că trebuie să obţii o textură cremoasă, care să nu curgă de pe faţă. Masca se aplică dupa ce ai curăţat tenul şi se lasă cel puţin 10 minute. Apoi trebuie să te speli cu apă calduţă şi cu un prosop moale din bumbac sau un șervețel cosmetic de unică folosință.. În continuare aplici tonicul şi crema potrivită tipului de ten.

După cum vezi, este o reţetă simplă, pe care o recomand în acest sezon, dar să nu uiţi că la fel de multe beneficii ai şi dacă consumi căpşunile proaspete sau în smoothie.

Cu drag,

Sibel Grigore

Estetician Organic

Alte
articole