Publicat pe

Top 12 cadouri care fac bine

Decembrie este cea mai frumoasã perioadã din an. În aceastã lunã oamenii îşi deschid inimile şi își reamintesc de bucuria feerică pe care o obții atunci când dãruieşti.

Deoarece am devenit cu toţii mai conştienţi cã un cadou ecologic și local poate avea un impact mult mai pozitiv în jur față de unul obișnuit, am dus aceastã direcţie și mai departe: cadouri care fac mult bine.

În acest an ne-am propus sã te inspirãm cu idei de cadouri care sã te bucure pe tine, pe cel care le va primi, dar vor face și o diferenţã majoră în viaţa celui de la care le veţi cumpãra. Pentru cã o bucurie este mult mai mare atunci când este împãrtãşitã. 

Astfel, am realizat un top 12 cadouri de Crăciun, cu suflet, prietenoase cu natura şi care vor însemna foarte mult pentru micii owneri de ONG-uri şi business-uri locale.

1. Moo🐮ltã bucurie

Ați auzit de micul tăuraș Solaris? El știe cât de mult vă plac dulciurile, așa că echipa sa a pregătit pentru tine și cei dragi o mulțime de pachete cu bunătăți. Să-ți spun un secret: aceste dulciuri au puteri magice, știi de ce? Pentru că atunci când vei cumpăra cănuța personalizată plină ochi de bunătăți, în același timp va apărea la masa văcuțelor din cadrul Sanctuarului Nima un balot de fân care va asigura porția uneia dintre ele.

Aflã cã poţi participa şi la un târg special organizat de sanctuar unde vei putea alege dintr-o mulțime de opțiuni de cadouri pentru familie și prieteni, pachete speciale, vei putea participa la tombole, concursuri și vei împărtăși bucuria de a face moo-lt bine cu ceilalți participanți.

2. Sustenabilitatea sunã bine

În România avem mulți antreprenori talentaţi şi foarte inovativi. Dacă până acum obiectele tale preferate erau realizate angro, acum ai posibilitatea să achiziționezi creații originale, practice și sustenabile din piatră sau lemn. Toate acestea de la designeri și artiști locali. 

De exemplu, Rockha îţi oferã posibilitatea să-ți surprinzi prietenii cu agende realizate din piatră.  Ele sunt rezistente la rupere, impermeabile și sunt responsabile față de natură, având o amprentă de carbon cu 60% mai mică decât cea a hârtiei tradiționale. De asemeni, pentru fiecare agendă cumpărată, Rockha va planta un copac în numele tău în zonele defrișate.

3. Delicii de la noi

O altă opțiune foarte inspirată, în locul coșurilor de alimente din hypermarkturi, constă în comandarea unui pachet de bunătăți făcute cu suflet de bunicii de la țară sau de către producătorii locali. Există o paletă largă de unde poți alege, de la coșuri personalizate cu dulcețuri, la lumânări parfumate și decorații de lemn.

Vă dăm ca exemplu Sunday Bites, proiectul creat de Anca și Alex cu sediul în inima Brașovului, un spațiu virtual cu produse de la producători români de unde putem comanda diverse pachete delicioase.

4. Self-care, un simbol al atenției pentru cei dragi

Mergem mai departe în zona produselor locale, sustenabile și hand-made spre cele care transmit persoanelor dragi grija pe care le-o purtăm. Un set cosmetice 100% naturale de la Grădina cu dragoste sau un pachet de produse pentru relaxare marca Lavanda Laurei sunt o alegere care va încălzi cu un zâmbet larg atmosfera din dimineața de Crăciun.

5. Miracol de Crăciun pe strada ta

Îți dorești un cățel sau o pisicuță cărora să le porți de grijă dar pur și simplu nu ai spațiul necesar și nici timp să te ocupi de toate nevoile lor?

De aceea venim cu o soluție foarte simplă: te poți bucura de animăluțul preferat, fără complicații. Va fi al tău și te vei bucura de el, fără să fii nevoit să strângi după el, nu îl vei plimba de 2 ori pe zi, dar vei știi că ai responsabilitatea lui – fără restul bătăilor de cap.

Adopția de animale online e soluția perfectă. Astfel vei avea propriul animăluț, vei știi povestea lui și va fi în grija ta, iar tot ce vei face tu va fi să donezi cu un singur click o parte din mâncărica de care are nevoie lunar. Sau chiar în totalitate. Și ghici ce, nu vei fi limitat să alegi între o pisică sau un cățel.

Poți alege să ai grijă de un 🐻ursusleț din Sanctuarul AMP Libearty (este cel mai mare sanctuar de urși bruni din lume), o văcuță, un căluț sau pe măgărușa Geta din Sanctuarul Nima. De asemeni, poți intra și pe siteul Millions of Friends  pentru alți prieteni cu care să faci cunoștință.

Sounds like the beginning of a beautiful friendship. 🐾

6.  De neuitat

Dacă te numeri printre cei care preferă să ofere în dar de Crăciun o experiență care să se transforme într-o amintire memorabilă, poți opta pentru bilete la un concert caritabil.
Astfel, persoana care va primi invitația se va bucura de trăirile unui Crăciun magic, iar cei care vor obține donațiile rezultate în urma acestui concert vor fi recunoscători să aibă un Crăciun remarcabil, datorită ție.


7. Give It Forward

Bucuria de a dărui se poate extinde mai mult decât în cercul nostru de prieteni. Știu că ești inventiv și dacă vrei să faci o surpriză neașteptată unui străin, poți împacheta o lumânare parfumată sau o carte bună și să o dăruiești primului trecător. Spontan. Până la Crăciun. Pentru că poți. Pentru ca toți merităm surprize neașteptate. Și pentru bucuria ta, de a vedea entuziasmul și surpriza în ochii celui care îți va primi darul.


8. Artã personalizatã, foarte delicioasã

Existã douã mari categorii de daruri care sunt foarte apreciate în perioada sãrbãtorilor:

– arta, în orice formã a ei care spune sãrbãtoritului cã s-a pus suflet în gãsirea acestui tip de cadou, e un dar care transmite şi trezeşte sentimente pozitive.

– torturile, mai mult decât orice alt tip de dulciuri anunţã un eveniment deosebit şi face participanţii sã se simtã apreciaţi şi speciali.

Dar dacã ţi-aş spune cã poţi avea aceste 2 simboluri într-unul singur? 

La Prajitură din Naturã poţi avea un tort unic, cu pictura preferatã a copilului sau a prietenilor tãi, sau cu un desen personalizat special pentru ei.

Nu numai cã gustul este divin, dar întregul tort este vegan şi pregãtit cu grijã numai din ingrediente naturale.

9. Moment surprins în timp pentru totdeauna

O altă experiență care oferi celor dragi cadou din partea artiștilor locali poate fi reprezentată de o ședință foto de Crăciun. Există sute de studiouri de unde poți alege, în funcție de stilul care vrei să fie surprins în poze, de la portrete clasice, dreamy, fantasy, de sărbători, la orice idee originală pe care vrei să o pui în practică.

Dacă vrei să ai un photoshoot de basm ți-o recomand pe Olga Vușcan.

10. Suculente feerice

Este un glob pentru brad, un cadou sau un obiect de decor? Globul de la Crearium le adună pe toate trei. Printr-o iscusință deosebită, Alexandra reușește să clădească întregi ecosisteme minuscule în forme unice de sticlă care să aducă viață și frumusețe în locuințele celor dragi. Atunci când creativitatea e și sustenabilă, și unică, și desprinsă din basme, se merită să o susținem.

11. Natura la gâtul tău

Când vine vorba de bijuterii, recomandarea mea este să alegi ÎNTOTDEAUNA un artist și nu un magazin oarecare. Atunci când cumperi de la un artist, vei primi parte din sufletul său, piesa va fi unică și plină de vibe-ul creativ al celui care l-a conceput.

Pentru Crăciunul acesta aleg studioul Mă ghindesc la tine, un loc unde nori pufoși de păpădie sunt capturați  în mici clopote de sticlă, ciupercile poartă culorile străvezii ale galaxiilor, iar pisicile de sticlă împodobesc gâtul celor dragi într-un sentiment mistic, pe care numai arta deplină ți-o poate dărui.12. Shared joy is better

Încheiem lista cu o idee care poate să nu pară un cadou evident la prima vedere, tocmai pentru că este foarte ușor de realizat. Masa de Crăciun e unul din cele mai importante momente ale acestei sărbători. Poți pune deoparte câteva porții din bunătățile pe care le-ai pregătit cu atâta drag și să le oferi persoanelor singure din cartier, sau oamenilor străzii pe care îi întâlnești în drumurile tale. Sau mai mult, poți invita vecina singură să sărbătorească împreună cu familia ta. Va fi un gest pe care și-l va aminti cu drag tot anul următor.


Anul acesta este despre noi toți și binele pe care îl putem face fără să ne dăm seama. Acest articol este o invitație la conștientizare, bucurie și efectul pozitiv pe care îl putem avea în lume prin alegeri conștiente. Tu ce vei cumpăra celor dragi de Crăciun?  

Cu drag,

Sandra Matei