Produsele vegane de îngrijire pentru piele:  ce sunt și de ce ar trebui folosite?
Produsele vegane de îngrijire pentru piele:  ce sunt și de ce ar trebui folosite?

În ultimul timp am observat o preocupare din ce în ce mai mare a oamenilor pentru ce fel de produse de îngrijire folosesc. Astfel sunt căutate produsele naturale, vegane, organice sau cruelty-free. Iar companiile producătoare încearcă să țină pasul cu cerințele noastre. Produsele vegane de îngrijire pentru piele au început să fie din ce în ce mai ușor de găsit. Aceste schimbări se datorează faptului că lumea își dorește un stil de viață mai curat, mai sustenabil, dar și pentru că efectele asupra climei, solului, apei  încep să se vadă.

Însă ce este cu adevărat un produs vegan?

După cum bine știi, vegan înseamnă că nu sunt folosite ingrediente de origine animală (lapte de vacă sau capră, ceară de albine, miere, gelatină, keratină, pigmenți de insecte sau lanolină care provine din lâna oițelor) la prepararea produselor. Deci toate ingredientele provin din plante și aici mă refer la uleiuri vegetale, unturi, uleiuri esențiale, fructe, super-alimente,  ingrediente  active, care targetează problemele pielii.

De ce este mult mai bine să folosești un astfel de produs ?

În primul rând pentru că eviți multe probleme ce pot să apară dacă ai un ten sensibil. Și asta datorită faptului că pielea este cel mai mare organ și prin piele se absoarbe tot ceea ce punem zi de zi (cremă, săpun, gel de duș, șampon, deodorant, chiar și produsele pentru curățenia casei).  Apoi ingredientele obținute din plante sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, exact ce îi trebuie pielii pentru hidratare, protecție și prevenirea îmbătrânirii premature.

PS” nu trebuie să uiți că la fel de importante sunt și produsele pentru curățenia casei, despre care am menționat mai sus. Și acestea vin în contact cu pielea noastră și le inhalăm atât noi, cât și membrii familiei. Iar dacă îți dorești să rămâi însărcinată, fă cât mai repede trecerea de la produsele clasice de curățenie!

În ce mod aceste produse afectează mediul înconjurător?

Cel mai mare beneficiu al folosirii produselor vegane este acela că nu afectează deloc mediul înconjurător. Aşa cum alimentația vegană vine în ajutorul mediului, la fel se întâmplă și cu produsele de îngrijire. Nefiind cerere pentru produsele clasice, cu ingrediente chimice și de origine animală, putem spera că în viitor se va vedea și contribuția noastră, în mod pozitiv, la schimbările climatice, la eroziunea solului și la scăderea drastică a zonelor cu apă potabilă.

În plus, aceste produse sunt reciclabile și nu conțin plastic, un alt mare avantaj pentru salvarea mediului.

Dar să nu uităm și un alt aspect foarte important atunci când studiem piața si anume certificarea Cruelty-Free. Ce înseamnă și de ce este importantă? Pentru că aduce în vizor testarea produselor pe animale sau a ingredientelor din acele produse. De aceea este o mare controversă când vine vorba despre acest certificat, deoarece mulți producători nu au informație corectă despre testarea ingredientelor și în final produsul respectiv nu respectă standardul Cruelty-free. Așa că, sigla cu iepurașul este cea care trebuie urmărită.

Concluzia este – îndreaptă-ți  atenția spre produsele vegane de îngrijire pentru piele și nu numai, dar verifică și certificările trecute pe etichetă. Ar trebui sa fie PETA, VEGAN SOCIETY,  dar și Cruelty-free. Și dacă vrei să faci să conștientizeze lumea, implică-te, distribuie informația, îndreaptă-te către autorități și cere schimbarea!

Cu drag,

Sibel Grigore

Estetician Organic

Alte
articole