Publicat pe

5 rezoluții mindful pentru Noul An

În ajun de Anul Nou, ce poate fi mai frumos decât sã planifici aventurile şi misiunile anului urmãtor? Este perioada în care visãm cu ochii deschişi, ne imaginãm cele mai frumoase posibilitãţi pentru noi şi ne creãm viitorul.

Deoarece uneori avem tendinţa sã punem prea multã presiune pe noi şi dintr-o bucurie rezoluţiile se pot transforma în taskuri, ne-am gândit sã venim în ajutorul tãu şi sã îţi dãm 5 idei de rezoluţii mindful.

Linişte

În tumultul planurilor pentru Noul An, în goana de a realiza cât mai multe lucruri de care sã fim mândri, ajungem uneori la începutul lui februarie deja obosiţi.

De aceea, propune-ţi ca în Noul An sã îţi iei câte o zi (sau jumãtate) pe sãptãmânã în care sã nu faci nimic. Poate fi o orã pe zi. Tu faci regulile. O orã sau o zi în care sã ai grijã doar de sufletul tãu.

Fie cã asta înseamnã meditaţie, sã stai în pijamale şi sã te uiţi la comediile preferate, fã din acest ritual un timp în care îţi reumpli sufletul şi reîncarci bateriile. Vei realiza cã va fi cea mai productivã activitate pentru cã îţi va reda entuziasmul.

Îţi recomand videoul acesta:

https://www.youtube.com/watch?v=ZToicYcHIOU

Blândeţe

Cum sunã sã pui asta ca una din rezoluţiile anului 2022?

Ştim deja cã eşti o persoanã plinã de compasiune faţã de ceilalţi, iar acum îţi recomand sã devii plinã de blândeţe şi faţã de tine.

Ai responsabilitatea multor persoane şi activitãţi în jurul tãu şi e timpul sã fii responsabil şi faţã de bunãstarea ta.

Atunci când îţi surprinzi vocea interioarã fiind nemulţumitã, mulţumeşte-i şi realizeazã cã eşti un miracol pentru cei din jur. Exact ACUM şi AŞA cum eşti. Nu este nevoie sã faci încã ceva, sau mai mult. Întotdeauna ai fãcut TOT ce puteai face, cu energia pe care ai avut-o, şi atunci când considerai cã nu faci ceva productiv, îţi refãceai forţele.

Nu uita, ai venit pe Pãmânt ca sã înveţi şi sã te bucuri. Pentru nimic altceva. Oferã-ţi libertatea de a fi recunoscãtor pentru tot ce eşti.

Dacã eşti deja pe drumul recunoştinţei faţã de tine, te felicit, e o mare realizare. Dacã încã nu te-ai apucat, e perfect unde te afli, şi îţi recomand sã îţi programezi câte o afirmaţie pozitivã de iubire de sine pentru fiecare zi. Poți căuta afirmațiile lui Louise Hay, sunt extrem de vindecătoare.Autocunoaştere

Acesta este un proces care poate dura o viaţã întreagã şi ne ajutã sã accesãm în noi niveluri mai adânci cu fiecare descoperire.

De ce îţi recomand aceastã rezoluţie? Pentru cã îţi va oferi o putere imbatabilã, vei fi de neoprit şi vei face de fiecare data cele mai bune alegeri pentru tine. Atunci când ştii cine eşti, eşti ca o fântânã plinã de o apã miraculoasã. Nu ai nevoie de lucruri din afarã ca sã te umple şi îţi eşti îndeajuns.

Tot ce vine spre tine este un bonus şi eşti recunoscãtor pentru ce primeşti. Poţi spune cu uşurinţã nu atunci când nu e necesar sã faci un lucru, şi nici nu ai nevoie de acele lucruri ca sã fii bucuros.

Poţi începe cu o listã a lucrurilor care îţi plac. Ia fiecare domeniu în parte şi gândeşte-te la origini, la acel lucru care îţi umple sufletul de bucurie prin propria sa existenţã. Uneori vom observa că anumite lucruri nu ne plac atât de mult, ci le-am adăugat și noi pe listă pentru că sunt preferate de cei dragi. De multe ori nu realizãm cã suntem influenţaţi de societate, prieteni şi familie.Ne va fi foarte util sã realizãm ce ne place NOUÃ cu adevãrat, fãrã sã ţinem cont cei din jur. Astfel vom descoperi şi pasiunile noastre.

Bucurie

Aceşti doi ani care au trecut ne-au ajutat sã ne întoarcem cãtre esenţa noastrã. Am descoperit cã bucuria e datã de lucrurile mici şi de cei dragi, iar lucrurile materiale ne aduc satisfacţii, dar că nu depindem de ele.

 Îţi propun sã continui cu o rezoluţie a bucuriei. Planificã sã faci în fiecare zi din 2022 câte un lucru mic, oricât de mic care sã îţi aducã bucurie.

Poate fi o plimbare în parcul de lângã tine, un film de searã, o ciocolatã caldã, o conversaţie cu un prieten drag. Fã o prioritate din aceste lucruri, eşti cea mai importantã persoanã din viaţa ta şi meriţi din plin.

Veganuarie

Aceastã rezoluţie va avea un impact foarte benefic în viaţa ta fie cã eşti vegan, fie cã încă nu.

În starea noastrã de bine, entuziasm şi energie, cel mai important factor este alimentaţia.

Gândurile pozitive şi sportul au şi ele o influenţã, dar ce mâncãm este esenţial în viaţa noastrã.

O mâncare sãnãtoasã şi “vie” îţi va da pe lângã energia debordantã şi o stare de uşurinţã, flow, claritate mentalã şi bucurie. E atât de simplu.

De aceea, îţi recomand sã intri în grupuri de vegani pentru inspiraţie în meniu şi sã urmãreşti influenceri vegani. E un proces atât de natural încât vei fi uimit cã ai amânat aceastã bucurie atâta timp. De asemeni, la început poţi comanda acea mâncare delicioasã şi sãnãtoasã veganã pentru a vedea ce bunã e. Vei dori cu siguranţã sã o gãteşti şi tu dupã aceea.

Dacã eşti deja vegan îţi propun sã faci pasul urmãtor: Bucuria comunitãţii conştiente. Ştii cât de sublim e acest stil de viaţã. Împãrtãşeşte-ţi bucuria pe net cu ceilalţi şi vor fi inspiraţi: fie cã sunt reţete, prãjituri care aratã prea bine ca sã nu fie postate, bucuria de a dãrui unei asociaţii pentru animãluţe, adopţia unui cãţeluş de pe stradã, folosirea recipientelor reutilizabile, etc. Toate acestea înseamnã sã fii vegan, pentru cã a fi vegan înseamnã sã fii conştient şi plin de bunãtate.Acum cã am bifat împreună aceste rezoluţii – simplu de pus în aplicare, dar cu un efect magic asupra noastrã şi celor din jur – suntem gata sã intrã în Noul An plini de entuziasmul unui copil care aşteaptã sã desfacã darurile de sub bradul de Crãciun. Pentru cã asta îți doresc să fie 2022 pentru tine, un dar care continuã sã îţi dãruiascã bucurii.

La Mulți Ani magnifici și plini de compasiune!

Cu drag,

Sandra Matei