Mici schimbări care chiar contează
Dacă îți dorești să îți schimbi stilul de viață sau dacă vrei să faci mai mult bine, dar nu știi cum să începi, am pregătit o listă cu mici schimbări care chiar contează! Schimbarea începe cu pași mici, așa că oferă-ți timp, fii comod cu orice alegi și bucură-te de orice schimbare, oricât de mică sau mare ar fi ea. Uite câteva schimbări mici care chiar pot face diferența.

Dacă îți dorești să îți schimbi stilul de viață sau dacă vrei să faci mai mult bine, dar nu știi cum să începi, am pregătit o listă cu mici schimbări care chiar contează! Schimbarea începe cu pași mici, așa că oferă-ți timp, fii comod cu orice alegi și bucură-te de orice schimbare, oricât de mică sau mare ar fi ea. Uite câteva schimbări mici care chiar pot face diferența:

  • Încearcă Meatless Monday! Ce înseamnă asta? O zi pe săptămână să renunți la produsele cu carne. Vei face bine animalelor, planetei și în special chiar ție! Nu îți este comod să renunți la carne lunea? Atunci fă asta în orice altă zi, tu hotărăști care va fi ziua ta fără carne! Vei vedea că te vei simți plin de energie și vesel întreaga zi!
  • Mănâncă fără zahăr! Zahărul rafinat este foarte nociv pentru sănătatea noastră. Din păcate, el este regăsit în atât de multe produse, în unele nici nu te-ai aștepta. Așa că, măcar o zi pe săptămână încearcă să-l eviți! Poți înlocui zahărul din cafea cu sirop de arțar sau zahăr de cocos, iar în prăjituri poți încerca și curmalele. Sună delicios de dulce!
  • Bei cafeaua cu lapte? Ah, ce bun e un cappuccino! Data viitoare când îți cumperi o cafea, cere cafeaua cu lapte de cocos sau de migdale! E ușor aromat și va da un gust minunat cafelei tale. Va fi foarte gustos și să-ți spun un secret: va avea și mai puține calorii! Măcar o dată încearcă, ce ai de pierdut?
  • Ai auzit de Veganuary? Multă lume vorbește despre asta. Ce este? O lună în care să nu mănânci carne, lactate și ouă, practic să încerci o alimentație vegană sau bazată pe vegetale. Fie că încerci din curiozitate, pentru a vedea cum te simți sau pentru o perioadă de detoxificare, noi credem că merită. Și fiindcă ianuarie deja a început, poți încerca în oricare altă lună din an, alegerea este a ta. O poți lua chiar ca pe o provocare personală: 30 de zile cu alimentație bazată pe vegetale. Ce zici?
  • Nu merge la cumpărături când îți este foarte foame! Astfel, vei evita să cumperi produse în exces și nu vei mai arunca atât de multă mâncare. Planifică-ți meniul pentru următoarele zile, fă o listă cu ce ai nevoie, mănâncă ceva și fugi la cumpărături! Vei face și economie și vei face mai puțină risipă! Poți folosi bănuții economisiți pentru ceva ce îți place ție!
  • Fă mișcare! Nu, nu te apucă să alergi 10km dacă în ultimii 2 ani nu ai mers pe jos mai mult de 10 km adunați. Începe ușor, cu câteva exerciții care să îți facă plăcere, poate chiar din confortul casei tale. Crește durata și dificultatea periodic, iar după câteva antrenamente, garantat, vei putea alerga și cei 10km!
  • Oferă! Multă lume spune că se simte mai bine când oferă decât atunci când primește! Caută o cauză care să îți ajungă la suflet: fie că este vorba despre o casă de copii, un adăpost de animale, o problemă de mediu sau o familie nevoiașă din vecini, oferă oricât îți este comod. Poate îți pare puțin, dar chiar și cu 10 lei poți face un bine enorm!
  • Zâmbește! Zâmbetul tău este atât de important atât pentru tine, cât și pentru toți cei din jurul tău! Bucură-te de absolut orice, apreciază ceea ce ai! Iubește sincer și lasă-i pe alții să te iubească! Tu pentru ce te bucuri astăzi?

Cu drag,

Bianca Filip

Alte
articole