Dacă ar putea alege, unde ar trăi animalele ”de fermă”?
Și tu iubești animalele? Îți place să le vezi libere, fericite și pline de viață? Atunci articolul acesta este pentru tine! De ce? Pentru că în următoarele rânduri vom vorbi despre cele mai norocoase animale considerate a fi ”de fermă”, cele care au avut norocul să ajungă sau să se nască într-un sanctuar.

Și tu iubești animalele? Îți place să le vezi libere, fericite și pline de viață? Atunci articolul acesta este pentru tine! De ce? Pentru că în următoarele rânduri vom vorbi despre cele mai norocoase animale considerate a fi ”de fermă”, cele care au avut norocul să ajungă sau să se nască într-un sanctuar.

Ce este un sanctuar?

Ei bine, este locul unde animalele nu sunt exploatate, au parte de libertate, hrană, apă, îngrijire, siguranță, liniște. Un sanctuar este locul unde un animal poate decide dacă dorește să stea pe pajiște sau la adăpost, deci dacă vrea să alerge sau să doarmă și cel mai important, decide dacă vrea să interacționeze cu omul sau nu. Și pentru că sunt minunate, pentru că sunt bune, iertătoare și foarte iubitoare, de cele mai multe ori, animalele aleg să petreacă timp în compania omului.

De ce este nevoie de sanctuare?

În primul rând pentru că, dacă ar putea vorbi, orice animăluț ne-ar spune că în zilele noastre, așa cum au ajuns ele să existe, așa-numitele animale de fermă, acesta ar fi modul de viață pe care și l-ar dori – în siguranță, fără lipsuri existențiale și fără exploatare, o viață petrecută alături de familiile și prietenii lor. Apoi, avem nevoie de sanctuare și pentru informare și educație, pentru ca oamenii să înțeleagă ce animale minunate sunt văcuțele, porcușorii, căluții, căprițele, oițele, măgărușii, găinușele, iepurașii și restul animăluțelor exploatate de om în toate formele posibile.

Toate aceste suflete sunt animale sociale, care trăiesc în familii și comunități la fel ca și oamenii, toate sunt animale care se bucură vizibil și suferă la fel de vizibil. Toate iubesc viața și se bucură de fiecare moment, se joacă, se alintă, comunică. Sau suferă, în fiecare zi a existenței lor, în cazul celor care trăiesc într-o exploatare continuă, adică aproape toate animalele domesticite, cele considerate ”de fermă”.

Câteva exemple de sanctuare

Din fericire, la nivel mondial există din ce în ce mai multe sanctuare, oaze de liniște, iubire și compasiune. În ultimii ani, chiar și în România au fost înființate colțuri de rai pentru animalele ”de fermă”. Sunt locuri în care și noi oamenii putem descoperi liniștea și confortul unui trai fără lipsuri și fără suferință. Putem comunica cu aceste animăluțe care parcă înfloresc atunci când se simt în siguranță.

Vă deschidem curiozitatea cu doar câteva dintre aceste locuri minunate. Din fericire sunt din ce în ce mai multe în toată lumea și ne dorim să vă trezim dorința de a le descoperi și pe restul.

Din România vom menționa 3 sanctuare dedicate animalelor de fermă: Sanctuarul Nima, Spirit Animals Sanctuary și Papi Land

Deși la nivel internațional sunt mult mai multe sanctuare minunate, a trebuit să alegem câteva. Vom menționa Farm Sanctuary, Lotus Heart Sanctuary și Sisu Refuge.

Sperăm că v-am trezit curiozitatea spre a afla mai multe lucruri despre sanctuare și, de ce nu, să căutați și altele. Toate au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor, și de toate gândurile noastre bune. Pe cât posibil, și de ajutorul nostru financiar pentru întreținerea animăluțelor. Dacă rezonați cu una dintre cauzele prezentate, puteți să îi contactați și cu siguranță toți se vor bucura de un ajutor, oricât de mare sau de mic.

Atunci când salvezi un aimăluț, te salvezi și pe tine, făcând bine. Fiecare suflet contează. Suflet cu suflet, facem lumea bine.

Cu drag,

Bianca, Sandra și Diana

Alte
articole