Raw + Vegan = Choco & Mango LOVE
Deserturile fără coacere sunt mereu alegerea persoanelor ocupate, active, preocupate de sănătate, dar și în căutare de eficiență în bucătărie. Iar un tort raw-vegan este mereu o idee bună. Cu puține ingrediente pe masă și fără vorbărie multă, ne punem să ascultăm un podcast fain. Și până se termină 2-3 episoade, e gata și tortul nostru. Azi, un tort raw-vegan cu ciocolată și mango. Fresh, light, fără gluten, un desert minunat pentru orice moment al zilei.

Deserturile fără coacere sunt mereu alegerea persoanelor ocupate, active, preocupate de sănătate, dar și în căutare de eficiență în bucătărie. Iar un tort raw-vegan este mereu o idee bună. Cu puține ingrediente pe masă și fără vorbărie multă, ne punem să ascultăm un podcast fain. Și până se termină 2-3 episoade, e gata și tortul nostru. Azi, pregătim împreună un tort raw-vegan cu ciocolată și mango. Fresh, light, fără gluten, un desert minunat pentru orice moment al zilei.

Pregătirea tortului:

Ia să vedem de ce avem nevoie pentru pregătirea unui tort raw-vegan cu ciocolată și mango pentru 7-8 persoane (sau 7-8 zile 😉 )

Ingrediente pentru un tort de 1 kg în tavă de 18 cm:

Blat – Migdale crude în coajă – 150 gr, smochine – 50 gr, curmale hidratate – 60 gr, esență de vanilie – ¼ pastilă, fulgi de cocos – 15 gr, cacao – 10 gr,

Crema de ciocolată – caju hidratat – 90 gr, suc de portocale – 50 gr, lapte migdale / soia / ovăz – 40 gr, cacao – 20 gr, ulei de cocos – 20 gr, vegan Block (unt vegan) – 60 gr, sirop de agave – 100 gr

Crema de mango – caju hidratat – 50 gr, banane coapte – 90 gr, Vegan Block (unt vegan) – 50 gr, mango copt (sau piure de mango) – 120 gr, goji – 10 gr, sirop de agave – 35 gr

Decor: cremă de ciocolată și physalis am folosit noi, dar se poate utiliza orice, după preferințe.

Pregătirea blatului:

  1. Se tapetează tava de copt cu fund detașabil cu hârtie de copt
  2. Se pregătește în robotul cu lama S blatul pentru tort. Mai întâi se blendează migdalele împreună cu curmalele și smochinele până când se obține o pastă cu bucăți vizibile de migdale. Apoi se adaugă restul ingredientelor și se amestecă.
  3. Compoziția blatului se distribuie uniform pe fundul tăvii și se apasă bine cu o spatulă/lingură/cu mâna.

Pregătirea cremelor:

  1. Într-un blender de putere mare se adaugă toate ingredientele pentru crema de ciocolată. Se blendează până când se obține o cremă fină, lucioasă. 
  2. Peste blat se adaugă crema de ciocolată, apoi se dă la congelator aproximativ 30 de minute. Puteți păstra puțină cremă de ciocolată pentru decor. 
  3. Crema de mango se pregătește exact la fel ca și crema de ciocolată. Apoi se distribuie uniform peste crema întărită de cioco. Se dă din nou la congelator pentru câteva ore bune până când întregul tort este congelat. Apoi se scoate din tavă și se decorează cu crema de ciocolată și physalis, sau după imaginație 😊

Dacă îți dorești să te bucuri de experiența acestui tort însă timpul tău este limitat, îl găsești gata preparat la noi, cu livrare în București și jud. Ilfov: https://prajituradinnatura.ro/produs/tort-raw-vegan-mango-choco-fara-gluten-fara-zahar/

Bucură-te de lucrurile frumaose din viața ta, de momentele dulci petrecute alături de oamenii dragi ție, de momentele pe care ți le acorzi ție, cele în care te bucuri de tine și în care te regăsești mereu și mereu.

Cu drag,

Diana Bejan

PS important: Pentru această rețetă am utilizat produsele partenerilor noștri Naturli, o rețetă pregătită împreună cu ei pentru Veganuarie, un program promovat în România de către Asociația Veganilor din România și Start 22.

Alte
articole