Cea mai bună rețetă de mini-tarte vegane și fără zahăr
Care este cea mai bună rețetă de mini-tarte? Am încercat foarte multe, am tot experimentat și ajustat, am mai pus puțin din aia, am mai scos puțin din cealaltă, toate acestea pentru a ajunge la combinația ideală. Noi credem că am găsit-o, așa că dorim să o împărtășim cu voi!

Care este cea mai bună rețetă de mini-tarte? Am încercat foarte multe, am tot experimentat și ajustat, am mai pus puțin din aia, am mai scos puțin din cealaltă, toate acestea pentru a ajunge la combinația ideală. Noi credem că am găsit-o, așa că dorim să o împărtășim cu voi! Este o rețetă ușoară, vegană, plină de savoare și va încânta chiar și cele mai critice jurizări culinare ale familiei și ale prietenilor.

Sunt minunate, sunt și pe gustul celor mari și pe gustul celor mici, încântă și ochiul și papilele gustative, așa că, merită din plin să le pregătești. Le poți face pentru absolut orice ocazie, o aniversare, o vizită a cuiva drag, o mică petrecere sau pentru un weekend dulce în familie.

Bine, bine, le-am lăudat destul, acum să vă spunem și cum trebuie să le faceți, nu?

De ce avem nevoie?

Voi începe prin a vă spune că ingredientele sunt pentru aproximativ 15 mini-tarte, de 40-50g fiecare. Dacă aveți familie numeroasă sau gașcă mare, puteți dubla cantitatea sau să o adaptați după bunul plac.

  • Ingrediente:

Aluat: Vegan Block – 100 gr, Amidon din porumb – 10 gr, Zahar din flori de cocos – 25 gr, Faina alba – 230 gr, 1 vf de sare, Apa rece – 50 gr, vanilie.

Crema de ciocolată albă: Lapte de migdale – 400 gr, Amidon din porumb – 30 gr, Sirop de agave – 110 gr, Lapte praf de cocos – 50 gr, Unt de cacao 50 gr, Vegan Block – 40 gr, Vanilie, 1 varf de sare.

Decor și umplere : Fructe de pădure (zmeură, afine, mure, căpșuni etc – alege după preferințele tale) – 50 gr; Fructele le poți alege după bunul tău plac și nu trebuie să te oprești neapărat la fructe de pădure! Poți alege orice fructe îți plac (struguri, kiwi, portocale, mango etc) sau nuci, alune, fistic, fructe deshidratate.. Lasă-ți imaginația să zburde!

  • Forme din aluminiu ( Se găsesc în magazinele de cofetărie sau în supermarketurile mai mari)

Cum ne organizăm? În 3 pași simpli:

  • Se pregătește mai întâi crema. Aceasta va trebui sa stea câteva ore la rece pentru a avea consistența potrivită pentru montaj.
  • Apoi se pregătește aluatul, se formează mini-tartele care apoi se coc și se răcesc.  
  • Apoi se decorează mini-tartele, cu cremă și fructe. 

Pregătirea cremei:

Într-o oală mică se varsă laptele în care se adaugă ingredientele uscate (laptele praf de cocos, amidonul din porumb, sarea roz) si siropul de agave. Se fierb împreună timp de maxim 2 minute. Crema rezultată se toarnă fierbinte într-un vas peste untul vegan si untul de cacao. Se lasă timp de 1-2 minute (până când se topesc unturile). Apoi se amestecă bine cu un tel sau se blendează compoziția (de preferat se blendează, pentru o omogenizare perfectă).

               Crema rezultată este o compoziție moale, lichidă. Nu te speria, se va întări peste noapte 😊 Peste crema moale se așează un strat de folie alimentară (direct pe suprafața cremei pentru a evita formarea unei pojghițe) apoi  se lasă la frigider peste noapte (are nevoie de minim 6 ore pentru a se întări).

Pregătirea aluatului:

Se amestecă ingredientele uscate – faina + sarea, se pun într-un vas de robot cu lama S sau robot cu paleta în formă de frunză. Desigur, se poate pregăti și cu mâna, este chiar mai terapeutic așa. 😊

Peste ingredientele uscate se adaugă untul și vanilia, pana când aluatul are o consistență nisipoasă. Apoi se adaugă apa rece până când aluatul se transformă într-o bilă moale. Se lasă aprox 1 oră la frigider acoperit cu folie alimentară, pentru a fi mai ușor de lucrat cu el.

25 de grame de aluat sunt necesare pentru fiecare mini-tartă. Acoperiți în mod egal pereții formelor din aluminiu, pentru a obține o coajă perfect coaptă. Se dau la cuptor 10-12 minute la 170 de grade (foc mediu la cuptor). Când sunt gata, se lasă la răcit și se vor scoate apoi din forme.

Hai să umplem mini-tartele

În fiecare coajă de tartă punem câteva fructe, apoi acoperim cu crema de ciocolată albă (pe care o omogenizăm înainte de utilizare cu o spatulă). Ca decor putem folosi orice – fructe, nuci, frunze de menta, etc.

Și, sunt gata! Vă invităm să le savurați și apoi să ne spuneți dacă am avut dreptate: așa-i că e cea mai bună rețetă de mini-tarte?

Să aveți poftă!

Cu drag,

Diana Bejan

PS important: Pentru această rețetă am utilizat produsele partenerilor noștri Naturli, o rețetă pregătită împreună cu ei pentru Veganuarie, un program promovat în România de către Asociația Veganilor din România și Start 22.

Alte
articole