Cine-i vegan și gustos? Brownie!
Oare ce ar merge lângă un pahar de lapte vegetal delicios, la micul dejun, într-o dimineață liniștită de weekend? Cine-i vegan și gustos? Brownie!

Oare ce ar merge lângă un pahar cu lapte vegetal delicios, la micul dejun, într-o dimineață liniștită de weekend? Sau poate lângă o ceașcă fierbinte de cafea delicioasă? Cine-i vegan și gustos? Brownie!

Dar cu o asemenea bunătate nu trebuie să ne oprim la micul dejun. Cum ar suna un Vegan Brownie cu înghețată după masa de prânz? Sau pur și simplu, o felie dulce între mese, o gustare rapidă care să îți ofere energie și bucurie?

Puteți pregăti acest chec și pentru musafiri, fie ei mari sau mici, sigur nu va rămâne nici-o firimitură pe platou.

Bine, bine, dar cum îl pregătim?

De ce avem nevoie?

Pentru un chec de 700 de grame, vom avea nevoie de:

  • Banane – fara coaja – 180 gr
  • Lapte soia / migdale – 50 gr
  • Otet din mere – 3 gr
  • Zahar brut din trestie de zahar – 150 gr
  • Seminte de chia – 8 gr
  • Vegan Block (unt vegan) – 60 gr
  • Faina alba de grau – 155 gr
  • Praf de copt – 4 gr
  • Bicarbonat de sodiu – 4 gr
  • Nuca coapta – 25 gr
  • Suc de portocale – 50 gr
  • Esenta de Portocale – un sfert de fiola
  • Sare de Himalaya – 2 gr
  • Ciocolata neagra bucati – 25 gr
  • Cacao naturala – 20 gr

Pregătirea

  1. Se tapetează tava cu hârtie de copt.
  2. Se pregătesc ingredientele uscate – faină + praf de copt + bicarbonat de sodiu + sare + cacao.
  3. Se pregătesc ingredientele umede astfel:
  4. Semințele de chia se hidratează cu laptele, se adaugă oțetul (se lasă minim 5 minute la hidratat).
  5. Sucul de portocale se amestecă bine cu zahărul brut, esența de portocale și untul topit.
  6. Se adaugă bananele pasate cu o furculiță, lăsând și bucățele mai mari de banană, apoi se amestecă toate ingredientele umede împreună.
  7. Peste ingredientele umede se adaugă cele uscate, se amestecă ușor cu o spatulă până când se omogenizează (nu mai mult!). Apoi se adaugă ciocolata și nuca și se distribuie aluatul uniform în tavă.
  8. Se lasă la cuptor timp de 35 de minute la 180-190 de grade Celsius.

Să servim

Se servește cald sau rece, după bunul plac. Este minunat simplu, cu înghețată vegană, cu sirop de ciocolată, cu dulceață de vișine sau exact așa cum vă place cel mai mult.

Să aveți poftă!

Cu drag,

Diana Bejan

Dacă gătitul nu e punctul tău forte sau dacă nu ai timp de data aceasta, poți comanda online un minunat Vegan Brownie, făcut cu dragoste, apâsând chiar aici!

PS important: Pentru această rețetă am utilizat produsele partenerilor noștri Naturli, o rețetă pregătită împreună cu ei pentru Veganuarie, un program promovat în România de către Asociația Veganilor din România și Start 22.

Alte
articole